פרק 1 | יציאה מהחברה החרדית וגירושין
אירחנו את עו"ד אווה שטיינמץ, מייסדת ושותפה במשרד עורכי דין אלטו בתל אביב, מתמחה בדיני משפחה ובעצמה יוצאת החברה החרדית. דיברנו על: גירושין ויציאה בו זמנית, ההשלכות של השילוב על הילדים, מה מייחד את היוצאים המתגרשים, טקטיקות הפעולה של הקהילה החרדית, מה ההבדל בין ניהול הסכסוך בבית המשפט לענייני משפחה ובין ניהולו בבית הדין הרבני, ביארנו מושגים בסיסיים ונתנו טיפים כלליים להתמודדות עם המצב.
להאזנהפרק 2 | יוצאים להורות חדשה
גירושין ויציאה מהחברה החרדית הם שני אירועים גדולים בחיים האישיים שקורים במקביל. האירועים הללו מחייבים את היוצאים לגבש זהות אישית חדשה, אך כיצד הם משפיעים על ההורות של היוצאים? האם מתגבשת גם זהות הורית חדשה, ואם כן כיצד ניתן לגבש אותה? מי יכול לסייע בתהליך ואיך כל זה משפיע על ההליך המשפטי המתנהל במקביל?
שוחחנו עם אסתי להב, עובדת סוציאלית שמלווה תהליכי גירושין, מגשרת ומתאמת הורית.
להאזנהפרק 3 | גישור
הגישור הוא כלי נפוץ מאד לפתרון סכסוכים, אך מה הופך אותו ליעיל במיוחד בסכסוכי גירושין? הזמנו את עו"ד זוהר פוקס ברבר כדי שתסביר לנו מה היתרונות והחסרונות של הגישור, אילו סוגי גישור קיימים, והכי חשוב, למדנו למה היוצאים צריכים לשים לב כדי להימנע ממלכודות. סיימנו כהרגלנו בטיפים שכל יוצא צריך להכיר.
להאזנהפרק 4 | פגישת מהו"ת
מה זו פגישת מהו"ת ואיך נערכים אליה? הפעם הזמנו את עו"ד מרינה ויספלנר כדי לענות על שאלות ולברר את כל מה שהיוצאים צריכים לדעת לפני הפגישה החשובה הזו: מי מנהל אותה, איך מתכוננים, מתי היא קורית ומה ניתן להשיג בה, וכמו תמיד סיימנו עם טיפים חשובים שהיוצאים חייבים לדעת בנוגע לפגישת המהו"ת.
להאזנהפרק 5 | הסכם גירושין
הפעם אנחנו צוללים עמוק להסכם גירושין. עו"ד מרינה ויספלנר חוזרת אלינו כדי לעזור לנו להבין מהו הסכם גירושין ואיך הוא שונה מהסכמים אחרים בחיינו, מתי יהיה לו תוקף ואילו נושאים הוא מסדיר. בנוסף סימנו מלכודות שיוצאי החברה החרדית צריכים להיזהר מהן (ומה דווקא חשוב להם לכלול בהסכם), למדנו על החשיבות העצומה של ייצוג מקצועי ונתנו טיפים מועילים שכל יוצא או יוצאת חייבים להכיר לפני חתימה על הסכם גירושין.
להאזנהפרק 6 | עו"ס לסדרי דין
אסתי להב חזרה אלינו כדי לעשות לנו סדר בכל הקשור למעורבות גורמי הרווחה בהליך הגירושין. בפרק הזה התמקדנו בעו"ס לסדרי דין – מתי ימנו, מה צפוי בתהליך, איך להתכונן להתנהלות מולה ומה מנחה אותה בעבודתה. הדגשנו מה חשוב ליוצאים לדעת בתהליך הכנת התסקיר ואיפה הדברים יכולים להסתבך.
להאזנהפרק 7 | גורמי רווחה נוספים
עו"ס מחוזית לסדרי דין, ועדת תסקירים, ועדת תכנון טיפול, עו"ס חוק נוער ובדיקת מסוגלות הורית. שוחחנו עם אסתי להב על התפקידים של כל אחד מגורמי רווחה אלה, מתי נפגוש אותם ומה חשוב ליוצאים לדעת אם הם מעורבים בעניינם.
להאזנהפרק 8 | אפוטרופוס לדין ובחירת מטפל
כשהסכסוך בין בני הזוג מתנהל בעצימות גבוהה, יש ערך גדול למעורבותם של גורמים חיצוניים לבני הזוג ומשפחותיהם. עו"ד אווה שטינמץ חוזרת אלינו כדי להסביר על שני גורמים כאלה: האופוטרופוס לדין ומטפל מקצועי. למדנו מה התפקיד של כל אחד מהם, מה הסמכויות ומה המשמעות של ההמלצות שהם מביאים בפני בית המשפט או בית הדין. גילינו מתי כדאי לשלב אותם, מה השיקולים לבחירתם כשזו מתאפשרת ואיך עושים זאת.
להאזנהפרק 9 | הסיפור של הדס ודניאל
אחרי ששמענו מאנשי המקצוע על כל ההיבטים והשלבים שבדרך, אירחנו את הדס מור ובנה דניאל כדי לשמוע איך כל זה מרגיש מהצד של היוצאים. הדס יצאה מהחברה החרדית והתגרשה לפני 20 שנה כשדניאל היה בן שנה וחצי. היום, כשדניאל בן 22 הם סיפרו על התחושות, ההתלבטויות, הקשיים שבדרך והקשר עם המשפחה המורחבת בפרספקטיבה של כל השנים.
להאזנה